Inhoud:

In dit online programma begeleidt Willem Glaudemans je in twee uitgebreide modules naar werkelijke vrijheid toe, door middel van vergeving. Van anderen en jezelf. Je leert wat vergeving is, door middel van videos (met o.a. interviews) en oefeningen.

Theorie wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Het programma volg je online in een veilige omgeving en er is in principe geen direct contact met Willem. Het programma is zo ontworpen dat je zelf leert te vergeven en dit in elke situatie kan toepassen.

Maak je verleden schoon, open je voor een vrije toekomst

Wie zou zich niet willen bevrijden van een verleden dat pijn doet en je hindert? Wie zou zich niet willen openen voor een vrije, vreugdevolle en creatieve toekomst? Waarschijnlijk zeg jij ook hier ja tegen. En onmiddellijk komt de vraag op: klinkt mooi, maar hoe dan? Er is een diepgravende en toch eenvoudige methode om dat te doen: vergeving. Dat vinden we meestal een groot woord, ver van ons bed, en misschien wel te zweverig, heilig of te spiritueel. Maar goed beschouwd is vergeving heel praktisch, doeltreffend, en simpel. Maar vooral: het werkt écht! En iedereen kan het. Je hoeft ook niet te denken dat je eerst vreselijke trauma’s moet hebben gehad voor vergeving behulpzaam kan zijn. Vergeving werkt bevrijdend in elke relatie waar iets voorgevallen is. Dus iedereen krijgt ermee te maken.

Wat kun je verwachten?'Haat is een vergif dat we zelf innemen maar waarvan we hopen dat de ander eraan sterft. Vergeven is het beste tegengif.'


Vergeven van een ander

Draag jij een zwaarte met je mee uit het verleden? We denken vaak dat we de ander nodig hebben om te vergeven. Diegene heeft dit je aangedaan, maar niks is minder waar. Jij bent degene die het met zich mee draagt, jij bent degene die het kan vergeven.

Zelfvergeving

Zijn er dingen waar je spijt van hebt of je schuldig over voelt? Die je liever anders had gedaan? Ben jij kritisch op jezelf, je eigen ergste vijand? Geef jezelf het geschenk van zelfvergeving.


Vergeving in de praktijk

Persoonlijke begeleiding nodig?


Wil je je graag verder verdiepen na het volgen van het programma, of heb je even wat hulp nodig bij deze vergevingsoefeningen? Enkele jonge door Willem opgeleide en gecertificeerde vergevingscoaches staan voor je klaar. Je kunt met hen een sessie online of in persoon afspreken.


Christopher van Drie

Redmar van Kats

Nanne van der Leer

Dennis Kloek

Remco Groenewegen

Niels van Leur

Milou van der Veen